Ο πέμπτος τίτλος είναι επί του παρόντος εκτός εμβέλειας, ωστόσο, καθώς ο σταρ της Red Bull είναι μόνο τέταρτος με τέσσερις κούρσες, 127 πόντους πίσω από τον ηγέτη της Mercedes, Lewis Hamilton.

Ο πέμπτος τίτλος είναι επί του παρόντος εκτός εμβέλειας, ωστόσο, καθώς ο σταρ της Red Bull είναι μόνο τέταρτος με τέσσερις κούρσες, 127 πόντους πίσω από τον ηγέτη της Mercedes, Lewis Hamilton.

Ο Vettel προέρχεται από τους απογόνους τους. Ο 27χρονος έχει κερδίσει όλους τους παγκόσμιους τίτλους του για την Αυστρια-Αγγλική αγωνιστική ομάδα. Ένας πέμπτος τίτλος είναι προς το παρόν εκτός εμβέλειας, ωστόσο, καθώς ο σταρ της Red Bull είναι μόνο τέταρτος με τέσσερις κούρσες, 127 πόντους πίσω από τον ηγέτη της Mercedes, Lewis Hamilton. Ο συμπαίκτης του Daniel Ricciardo έχει ήδη κερδίσει τρεις αγώνες της σεζόν, ο Vettel δεν έχει κερδίσει ακόμη.

Οι κριτικοί κατανοούν πολύ λίγα γεγονότα

Οι επικριτές που κατηγορούν τον Vettel ότι γυρίζουν την πλάτη τους στη Red Bull μετά την πρώτη δύσκολη σεζόν, έρχονται σε αντίθεση με τον Mateschitz. “Καταλαβαίνουν πολύ λίγα από τα γεγονότα και πιθανώς δεν ξέρουν πραγματικά πώς λειτουργεί το τσίρκο F1”, δήλωσε ο Στυριανός, ο οποίος, με τον 20χρονο Ρώσο Daniil Kwjat, βασίζεται σε ένα άλλο σούπερ ταλέντο ως διάδοχο του Vettel την επόμενη σεζόν.

Ο Kwjat έχει ήδη πείσει στην πρώτη του σεζόν της Formula 1 με τη δεύτερη ομάδα της Red Bull Toro Rosso. Σύμφωνα με τον Mateschitz, το κάστρο συνδέεται επίσης με πολύ υψηλές οικονομικές αποταμιεύσεις. Η Kwjat κερδίζει σημαντικά λιγότερα από τον 39χρονο νικητή του Grand Prix Vettel, του οποίου το συμβόλαιο με τους ταύρους θα είχε όντως ισχύσει μέχρι το τέλος του 2015.

Σαφής τρόπος για τη Ferrari

Τώρα η διαδρομή του Vettel προς τη Ferrari φαίνεται ξεκάθαρη. Η επερχόμενη αλλά όχι επίσημα σφραγισμένη αλλαγή των Γερμανών έχει το καρουσέλ του οδηγού να πηγαίνει στην πρώτη κατηγορία. Ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο θα μπορούσε να φύγει από τη Ferrari, ακόμη και το μέλλον του Χάμιλτον δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρεθεί με τη Mercedes. Ο Mateschitz υποψιάστηκε ότι “” ο επερχόμενος αδίστακτος οδηγού θα προσθέσει επίσης κάποια ένταση στην επόμενη σεζόν της F1 “”.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα. Περισσότερα για αυτό ▶Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at) Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at) 8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είστε μόνοι (lustaufsleben.at) Burger γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto .at) Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (trend.at) Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές για γέλιο και αίσθηση καλής (tv-media.at) E-Scooter στη Βιέννη: Όλοι οι πάροχοι και Τιμές 2020 σε σύγκριση (autorevue.at)

Σχόλια

Σύνδεση Συνδεθείτε με το Facebook powervomland Σάβ, 11 Οκτωβρίου 2014 2:13 π.μ. απάντηση αναφοράς

Η Red Bull θα υπάρχει χωρίς τον κ. Vettel. Ο Matschitz έκανε μια πολύ σίγουρη δήλωση – έχει την απαραίτητη απόσταση από θέματα όπως ο Vettel και η Ferrari, τα οποία είναι σημαντικά μόνο αυτήν τη στιγμή.reduslim γιατρό

Bananenbiager Παρ. 10 Οκτωβρίου 2014 23:30 απάντηση αναφοράς

Γιατί πρέπει να καταναλωθεί; Ο Dillo έχει δημιουργήσει ρεκόρ όλων των εποχών για την εταιρεία του, είτε λειτουργεί είτε όχι είναι το RB WURSCHT

Σελίδα 1 από 1  

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτων (FIA) σχεδιάζει ένα όριο ταχύτητας σε κατάλληλες επικίνδυνες καταστάσεις και περιοχές μετά από το σοβαρό ατύχημα του Jules Bianchi. “Είναι μάλλον καλύτερο να πάρουμε την απόφαση να επιβραδύνεις τον οδηγό”, δήλωσε ο διευθυντής της FIA Race Charlie Whiting σε συνέντευξη Τύπου στο Σότσι την Παρασκευή.

Το Σάββατο, οι υπεύθυνοι θέλουν να ανταλλάξουν ιδέες με τα αφεντικά της ομάδας για την εφαρμογή. Ο Whiting υποθέτει, ωστόσο, ότι ένα αντίστοιχο όριο ταχύτητας στη ρωσική πρεμιέρα του Grand Prix το σαββατοκύριακο εξακολουθεί να είναι “” πολύ απίθανο “”.

Η εσωτερική έρευνα για το ατύχημα του Bianchi έδειξε ότι δεν είχαν επιβραδυνθεί όλοι οι οδηγοί στο αντίστοιχο σημείο όπου εμφανίστηκαν διπλές κίτρινες σημαίες.

© imago / Crash Media Group Ο τρόμος για τον Jules Bianchi συνεχίζεται

Η ταχύτητα του Bianchi είναι ακόμα ασαφής

Η δύναμη και η ταχύτητα με την οποία ο Jules Bianchi έσπευσε κάτω από το πίσω μέρος του γερανού στη Suzuka με τη Marussia του δεν είναι ακόμα σίγουρη. Για το σκοπό αυτό, απαιτούνται περαιτέρω έρευνες, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων GPS, εξήγησε ο Whiting.

Όσον αφορά το κλειστό πιλοτήριο, το οποίο είχε ζητηθεί εν μέρει, ο Whiting είπε ότι η έρευνα για αυτό θα συνεχιστεί. Αυτά τα πιλοτήρια προορίζονται κυρίως για προστασία από τροχούς που έχουν χαλαρώσει στα αυτοκίνητα και θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο. Το 2009, ο οδηγός της Formula 2, Henry Surtees σκοτώθηκε με αυτόν τον τρόπο.

Ο Jean Todt ανησυχεί πολύ

Ο Πρόεδρος της FIA Jean Todt έλαβε επίσης την προκαταρκτική έκθεση για το ατύχημα του Bianchi την Παρασκευή. Το διαβίβασε σε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων της FIA και περιμένει τώρα τις προτάσεις τους για περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας. “Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε ξανά την κατάστασή του”, δήλωσε ο επικεφαλής του συλλόγου, ο οποίος γνωρίζει τον 25χρονο Bianchi για δέκα χρόνια. «Ως άτομο, είναι πολύ δύσκολο για μένα. Με επηρεάζει πολύ “, παραδέχτηκε ο Τοντ. “” Κάθε ζωή είναι σημαντική, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. “”

Ο διευθυντής αγώνων Whiting τόνισε στη συνέντευξη Τύπου των 75 λεπτών στο Σότσι ότι όλες οι διαδικασίες σε σχέση με το ατύχημα στη Suzuka την περασμένη Κυριακή δεν θα μπορούσαν να είχαν ρυθμιστεί καλύτερα. Η FIA έδειξε επίσης αδημοσίευτες φωτογραφίες από τις κάμερες που έδειξαν την πορεία των ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται οι Adrian Sutil και Bianchi.

Το ελικόπτερο δεν θα είχε βοηθήσει

Οι υπεύθυνοι ιατροί εξήγησαν ότι η μεταφορά με ασθενοφόρο αντί για ελικόπτερο δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση του Bianchi. Η χρονική διαφορά μεταξύ των δύο τρόπων μεταφοράς είναι περίπου επτά λεπτά.

Ο Bianchi συνεχίζει να αγωνίζεται για τη ζωή του στο νοσοκομείο Yokkaichi. Η κατάσταση του πιλότου είναι σταθερή αλλά κρίσιμη. Υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι στο ατύχημα.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα. Περισσότερα για αυτό ▶Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at) Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at) 8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είστε μόνοι (lustaufsleben.at) Burger γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto .at) Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (trend.at) Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές για γέλιο και αίσθηση καλής (tv-media.at) E-Scooter στη Βιέννη: Όλοι οι πάροχοι και Τιμές 2020 σε σύγκριση (autorevue.at)

Σχόλια

Σύνδεση Σύνδεση με Facebook Tavington Sun, 12 Οκτωβρίου 2014 13:47 μ.μ. απάντηση αναφοράς

περιττό άθλημα για ηλίθιους που μπορούν να κοιτάζουν μόνο αντί να κάνουν κάτι λογικό με την οικογένεια / τους φίλους τις Κυριακές

strizzi49 Κυρ, 12 Οκτωβρίου 2014 3:07 π.μ. απάντηση αναφοράς

Όριο ταχύτητας στη Φόρμουλα 1! Είναι όλα πολύ ζεστά; Λήψη αποφάσεων για τον οδηγό! Τότε γιατί να μην αφήσετε τους οδηγούς και να οδηγήσετε τα αυτοκίνητα με τηλεχειριστήριο; Τι είδους μη πραγματικοί ηλίθιοι κάθονται εκεί;

Brum Sat., 11 Οκτωβρίου 2014 17:39

Μια ζώνη Tempo 30 πρέπει γενικά να εισαχθεί ως μοντέλο.

strizzi49 Κυρ, 12 Οκτωβρίου 2014 3:08 π.μ.

Ναι, και θα πρέπει σίγουρα να χτίσετε στρωτήρες απέναντι από το δρόμο, ώστε να διατηρηθεί το όριο!

Σύνδεση Σύνδεση με Facebook Σελίδα 1 από 1  

“” Χωρίς σχόλιο “” είναι αρχικά η τυπική απάντηση σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση του Γάλλου Jules Bianchi, ο οποίος είχε σοβαρό ατύχημα στο Grand Prix της Ιαπωνίας της Φόρμουλα 1. Το νοσοκομείο στο Yokkaichi, όπου ο πιλότος της Μαρούσια έκανε χειρουργική επέμβαση την Κυριακή μετά το ατύχημα του τρόμου στη Suzuka, δεν ήθελε να σχολιάσει επίσημα τον πιο εξέχοντα ασθενή του τη Δευτέρα.

Ο Yasuhiko Ogura, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της κλινικής, δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει ενημερωτικό δελτίο για την κατάσταση του Bianchi. Ο Philippe Bianchi, ο πατέρας του Jules και ο διευθυντής Nicolas Todt διατηρούσαν επίσης χαμηλό προφίλ. Ο προϊστάμενος της Marussia John Booth επισκέφθηκε επίσης τον πιλότο του, ο οποίος κινδυνεύει από θάνατο, στη μονάδα εντατικής θεραπείας και στη συνέχεια είπε στους δημοσιογράφους που περιμένουν:

© APA / EPA

Επομένως, αρχικά δεν ήταν σαφές εάν ο Bianchi τα πήγε καλά κάτω από τις περιστάσεις, αν έπρεπε να τεθεί σε λειτουργία ή να εξαεριστεί τεχνητά για δεύτερη φορά ή όχι. Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτων (FIA) ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο 25χρονος υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Mie στο Yokkaichi.

© imago / HochZwei

Ο Bianchi είχε γλιστρήσει από το βρεγμένο κομμάτι στην καμπύλη Dunlop και έπεσε στο πίσω μέρος ενός οχήματος ανάκτησης στη ζώνη απορροής. Αυτό ήταν στη διαδικασία αφαίρεσης του αυτοκινήτου που ανήκε στον οδηγό της Γερμανικής Sauber, Adrian Sutil, ο οποίος είχε επίσης γλιστρήσει από την πίστα σε αυτήν την καμπύλη. Λίγο μετά το σοβαρό ατύχημα, η διοίκηση του αγώνα σταμάτησε πρόωρα τον 15ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στον 46ο των 53 γύρων. Ο ηγέτης του παγκόσμιου πρωταθλήματος Lewis Hamilton κέρδισε τον αγώνα μπροστά από τον συμπαίκτη του της Mercedes, Nico Rosberg, αλλά απέφυγε να ζητωκραυγάζει λόγω ανησυχιών για τον Bianchi.

Η Μαρούσια ζητά υπομονή

Η ομάδα της Φόρμουλα 1 Marussia έκανε μια επίσημη δήλωση τη Δευτέρα ως εξής: “” Με σκοπό τη ροή πληροφοριών σχετικά με την υγεία του Jules, σεβόμαστε τις επιθυμίες της οικογένειας Bianchi και τις ακολουθούμε. Μαζί με τη φροντίδα του Jules, απολαμβάνουν την υψηλότερη προτεραιότητα για εμάς. Ζητάμε λοιπόν την υπομονή και την κατανόησή σας εάν υπάρχουν περαιτέρω αναφορές για θέματα υγείας, τις οποίες θα επικοινωνήσουμε μόνο σε συνεννόηση με το νοσοκομείο στο Yokkaichi, όπου η Jules υποβάλλεται σε θεραπεία, όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο. Εκπρόσωποι της ομάδας Marussia και της Scuderia Ferrari θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για να βοηθήσουν τον Jules και την οικογένεια Bianchi. “”

Νέα συζήτηση για απειλές

Μετά το τρομερό ατύχημα, η Formula 1 πρέπει να αντιμετωπίσει μια νέα συζήτηση για τις απειλές. Ορισμένοι οδηγοί και εκπρόσωποι της ομάδας παραπονέθηκαν για την κακή ορατότητα μετά το Ιαπωνικό Grand Prix την Κυριακή επειδή ο χαοτικός βροχερός αγώνας στη Suzuka ήταν ακόμα σε πλήρη εξέλιξη όταν οι συνθήκες φωτισμού μειώθηκαν.

“” Τελειώσατε τον αγώνα πολύ αργά “, επέκρινε ο οδηγός της Williams, Felipe Massa. Ο μηχανικός αγώνων του Rob Smedley μίλησε ακόμη και για τις πιο σκοτεινές συνθήκες στα 15 χρόνια που βρισκόταν στη Formula 1.

Προβλέψιμες ακραίες συνθήκες

Οι μερικές φορές ακραίες συνθήκες στο Grand Prix ήταν προβλέψιμες. Πρώτον, επειδή ακόμη και σε κανονικές καιρικές συνθήκες, ο ήλιος δύει πάνω από τη Suzuka γύρω στις 5.30 μ.μ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνει πολύ σφιχτό με διακοπές σε έναν αγώνα που ξεκίνησε στις 3 μ.μ. τοπική ώρα. Δεύτερον, γιατί αυτή τη φορά οι αγωνιστές του Typhoon Phanfone – για τους οποίους η υπηρεσία καιρού της Formula 1 προειδοποίησε επανειλημμένα και επίμονα τις ημέρες πριν από το Grand Prix – έκανε τον καιρό πιο δύσκολο.

“Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε νωρίτερα, δεν υπάρχει καμία συζήτηση γι ‘αυτό”, δήλωσε ο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της Mercedes, Niki Lauda. Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτων (FIA) προφανώς δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία με τους εγχώριους φορείς εκμετάλλευσης και εμπόρους. Ο ιδιοκτήτης της ιπποδρομίας Honda λέγεται ότι αντιστάθηκε στο να ξεκινήσει μπροστά.

Παρ ‘όλα αυτά, στο ατύχημα του Bianchi, όλα πιθανώς αρνητικά συναντήθηκαν: βροχή, κακή ορατότητα, γερανός – και στη συνέχεια το γεγονός ότι ο Γάλλος με τη Μαρούσια του έφτασε τόσο κάτω από το πίσω μέρος του γερανού που πιθανότατα χτυπήθηκε στο κεφάλι με τεράστια δύναμη . Η αριστερή πλευρά του bolide καταστράφηκε πλήρως. Ακόμα και η ράβδος πίσω ακριβώς από το κεφάλι του πιλότου ήταν σπασμένη.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα. Περισσότερα για αυτό ▶Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at) Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at) 8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είστε μόνοι (lustaufsleben.at) Burger γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto .at) Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (trend.at) Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές για γέλιο και αίσθηση καλής (tv-media.at) E-Scooter στη Βιέννη: Όλοι οι πάροχοι και Τιμές 2020 σε σύγκριση (autorevue.at)

Σχόλια

Συνδεθείτε Σύνδεση στο Facebook

Το Santiago de Compostela, η πρωτεύουσα της Αυτόνομης Κοινότητας της Γαλικίας στη βόρεια Ισπανία, βρίσκεται στα δυτικά της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ως προορισμός του διάσημου δρόμου του Αγίου Ιακώβου και χάρη στην κατάσταση της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, η μητρόπολη με σχεδόν 95.000 κατοίκους καλωσορίζει μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών κάθε χρόνο, πολλοί από αυτούς προσκυνητές.

Το 2012, 192.488 προσκυνητές έφτασαν στο χώρο προσκυνήματος, σύμφωνα με την Ένωση Jakobswege Austria. 1.772 προσκυνητές εγγράφηκαν από την Αυστρία. Σύμφωνα με την ένωση, αυτοί οι αριθμοί αναφέρονται σε προσκυνητές που έχουν φτάσει στο Σαντιάγο με τα πόδια (πάνω από 100 χλμ.), Με ποδήλατο (πάνω από 200 χλμ.) Ή με άλογο. Δεν περιλαμβάνει προσκυνητές που έχουν καλύψει τμήματα της διαδρομής στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η πόλη είναι η έδρα της Αρχιεπισκοπής και η τοποθεσία του Πανεπιστημίου του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Κατασκευάστηκε τόπος προσκυνήματος το 830 αφού τα οστά που βρέθηκαν σε τάφο αποδόθηκαν στον απόστολο Ιακώβου. Ένα συνεχές ρεύμα προσκυνητών ρέει στον καθεδρικό ναό, όπου αγκαλιάζεται και φιλάται μια μεγάλη καθισμένη φιγούρα του Αγίου Ιακώβου.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα. Περισσότερα για αυτό ▶Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at) Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at) 8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είστε μόνοι (lustaufsleben.at) Burger γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto .at) Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (trend.at) Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές για γέλιο και αίσθηση καλής (tv-media.at) E-Scooter στη Βιέννη: Όλοι οι πάροχοι και Τιμές 2020 σε σύγκριση (autorevue.at)

Σχόλια

Συνδεθείτε Σύνδεση στο Facebook

Μετά το σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα στη βορειοδυτική Ισπανία, ο μηχανοδηγός παραδέχτηκε ότι οδηγούσε πολύ γρήγορα. Το τρένο ταξίδευε περίπου 190 χιλιόμετρα την ώρα, παρόλο που επιτρέπεται μέγιστο όριο ταχύτητας 80 στην καμπύλη ατυχήματος, επιβεβαίωσε σύμφωνα με τους ερευνητές. Στην αρχή τίποτα δεν ήταν γνωστό για τον λόγο της υπερβολικής ταχύτητας. Ισπανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν 78 θανάτους μετά το σοβαρό ατύχημα του τρένου την Τετάρτη το απόγευμα κοντά στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.

73 από τα θύματα ανακτήθηκαν νεκρά, τέσσερα άτομα πέθαναν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα. Δεν αποκλείεται να βρεθούν περισσότεροι νεκροί και τραυματίες. Ο αριθμός των τραυματιών παρέμεινε ασαφής, σύμφωνα με τις αρχές περίπου 130. Η καθημερινή εφημερίδα “” El Mundo “” ανέφερε 143 τραυματίες.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το τρένο είχε μετατραπεί σε καμπύλη πάρα πολύ γρήγορα. Η σιδηροδρομική εταιρεία Renfe προειδοποίησε ότι δεν πήγε σε συμπεράσματα και υποσχέθηκε διεξοδική διερεύνηση της αιτίας του ατυχήματος. Η καταστροφή ήταν στο δρόμο από τη Μαδρίτη προς την παράκτια πόλη El Ferrol στη βορειοδυτική Ισπανία. Απασχολήθηκε με περισσότερους από 200 επιβάτες.

Στη Γαλικία, οι εορτασμοί για την εθνική ημέρα της αυτόνομης περιοχής στις 25 Ιουλίου ακυρώθηκαν λόγω της καταστροφής. Οι αρχές κάλεσαν τους ανθρώπους να δώσουν αίμα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά προσευχές

Μετά το σοβαρό ατύχημα του τρένου στον ισπανικό χώρο προσκυνήματος του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε προσευχές για τα θύματα. “” Ο Πάπας μοιράζεται τον πόνο των οικογενειών και τους καλεί να προσευχηθούν και να συναντήσουν αυτό το τραγικό γεγονός με πίστη “, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πάπα Φεντερίκο Λομπάρντι, σύμφωνα με δημοσιεύματα ισπανικών μέσων ενημέρωσης την Τετάρτη το βράδυ (τοπική ώρα) σε συνέντευξη Τύπου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Scroll
0973225722